• home
 • video
 • pas verschenen

  Casteels: "We moeten vooral geduld tonen tegen AA Gent"

  Wolfsburg rekent morgenavond tijdens zijn eerste ontmoeting met AA Gent op Koen Casteels. "Een achtste finale van de Champions League in België komt niet te vaak voor. Ik kijk dus uit naar de wedstrijd", zegt de Belgische doelman.

  "Ik denk dat AA Gent een heel goeie ploeg is", blikt Koen Casteels (23) vooruit op de confrontatie met AA Gent van woensdag in de Ghelamco Arena.

  "Gent heeft misschien niet de individuele toptalenten, maar speelt als ploeg heel sterk. Ze hebben een goeie tactische discipline en hun trainer draagt veel bij aan dat succes."

  "Gent heeft laten zien dat het zeker kan meedoen in de Champions League. We mogen de match niet onderschatten."

  Hoe moet Wolfsburg het tactisch aanpakken? "We moeten vooral geduld hebben en de bal snel laten rondgaan."

  "Gent zal waarschijnlijk iets compacter spelen. En de kansen die we waarschijnlijk zullen krijgen, moeten we afmaken."

  "Het gaat allemaal sneller in de Bundesliga"

  Koen Casteels verhuisde in 2011 na twee seizoenen bij Racing Genk naar de Duitse competitie. "De Belgische competitie is goed, vooral voor jonge spelers om ervaring op te doen."

  "Maar de Bundesliga is toch een stapje hoger. Het gaat allemaal sneller, de duels zijn harder. Toen ik als 19-jarige in de Bundesliga begon, schrok ik toch even. Het niveauverschil was heel groot."

  Casteels kan woensdag in het Gentse stadion rekenen op de steun van veel familieleden en vrienden. "Een achtste finale van de Champions League in België, dat gebeurt niet zo vaak. Ik kijk uit naar de match."