• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruce Springsteen beëindigt Spaanse bekercontroverse

  Bruce Springsteen treedt op 21 mei op in Santiago Bernabeu.

  Bruce Springsteen zal op 21 mei optreden in Santiago Bernabeu. Hierdoor zullen Sevilla en Barcelona de bekerfinale er niet spelen, tot opluchting van Real Madrid. Real wilde vermijden dat de hymne van Barcelona er zou weerklinken.

  Barcelona en Sevilla spelen op 18 mei de finale van de Copa del Rey en dat wilden ze doen in Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid. Het is het grootste neutrale terrein in Spanje en zou dan ook de hoogste opbrengst opleveren.

  Real Madrid zag dat niet meteen zitten, maar zei dat niet expliciet. In 1997 vierde Barcelona al de gewonnen bekerfinale in Bernabeu en dat konden de Madrileense fans niet smaken. Vorig jaar zei de club nog dat het stadion niet beschikbaar was omdat er renovatiewerken nodig waren.

  De Madrilenen krijgen nu de hulp van niemand minder dan Bruce Springsteen. De Amerikaanse rockzanger treedt op 21 mei op in Bernabeu, waardoor de bekerfinale er niet kan doorgaan.

  Vorig jaar won Barcelona de bekerfinale nog in het eigen Camp Nou, maar dat ziet Sevilla-coach Unai Emery niet zitten. "Ik speel nog liever in China dan in Camp Nou. Ze daar laten spelen is hetzelfde als ze een extra Messi geven", liet Emery opmerken.