• home
 • video
 • pas verschenen

  Bob Jungels soleert naar de overwinning in Oman, Pauwels tweede

  Bob Jungels kwam alleen aan in de eerste rit van Oman.

  Bob Jungels heeft de eerste rit in de Ronde van Oman gewonnen. In de lastige slotkilometers reed de 23-jarige Luxemburger van Etixx-Quick Step weg van de groep der favorieten. Serge Pauwels werd tweede, Greg Van Avermaet zesde.

  Vijf vluchters hoopten dat het peloton vandaag een snipperdag zou nemen. De Belgen Kenny Dehaes en Pieter Vanspeybrouck kregen het gezelschap van Berden de Vries, Peter Koning en Christoph Pfingsten. Het vijftal kreeg een voorgift van zes minuten, maar op 23 kilometer van de streep was alles te herdoen.

  Het einde van de vlucht viel samen met het eerste klimmetje van de dag. Sébastien Turgot zag zijn kans gekomen, maar hij werd al snel teruggefloten door het peloton. De tweede beklimming eiste wel zijn slachtoffers. Onder hen rassprinters als Kristoff en Guarnieri, maar verrassend genoeg moest ook Richie Porte afhaken.

  Op die klim scheidde een groep van zestien renners zich af van het peloton. Bob Jungels en Edvald Boasson Hagen probeerden de sprint nog te ontlopen, maar de Noor moest de rol voorin lossen. Jungels slaagde wel in zijn opzet en had alle tijd om zijn zegegebaar te maken. De 23-jarige Luxemburger is ook de eerste leider in de Ronde van Oman.

  Serge Pauwels (foto) ging in het slot op zoek naar Jungels. Hij werd tweede met twee seconden voorsprong op de groep der favorieten, waarin nog drie Belgen zaten. Greg Van Avermaet en Floris De Tier werden respectievelijk zesde en negende, Jurgen Van den Broeck eindigde als 16e in zijn eerste wedstrijd voor Katjoesja.

  Ronde van Oman (2.BC)

  Uitslag rit 1

  01. Bob Jungels (Lux) in 3u37'33"
  02. Serge Pauwels - op 6"
  03. Romain Bardet (Fra) - 8"
  04. Edvald Boasson Hagen (Noo)
  05. Tom Dumoulin (Ned)
  06. Greg Van Avermaet
  07. Rui Costa (Por)
  08. Davide Rebellin (Ita)
  09. Floris De Tier
  10. Vincenzo Nibali (Ita)

  Algemeen klassement na rit 1

  01. Bob Jungels (Lux) in 3u37'23"
  02. Serge Pauwels - op 10"
  03. Romain Bardet (Fra) - 14"
  04. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 18"
  05. Tom Dumoulin (Ned)
  06. Greg Van Avermaet
  07. Rui Costa (Por)
  08. Davide Rebellin (Ita)
  09. Floris De Tier
  10. Vincenzo Nibali (Ita)

  De eerste rit in tweets