• home
 • video
 • pas verschenen

  Badmintonner Tan: "Stop deze zomer op internationaal niveau"

  Yuhan Tan is al jaren Belgiës beste badmintonner.

  Yuhan Tan is een van de Belgische badmintonners op het EK voor landenteams. De Belgische kampioen hoopt in Kazan punten te sprokkelen voor de olympische ranking. "Want Rio is mijn laatste kans om naar de Olympische Spelen te gaan", vertelt Tan aan Sporza.

  Yuhan Tan combineert badminton al enkele jaren met zijn studies geneeskunde. "Ik zit nu in mijn laatste jaar. Het is soms maatwerk om alles geregeld te krijgen zodat ik alle toernooien kan spelen en ook nog mijn stages goed kan afleggen. Maar ik heb een goed evenwicht gevonden", zegt Tan.

  "Deze zomer studeer ik af en dan beëindig ik mijn carrière op internationaal niveau. Dan ga ik werken. Misschien zal ik nog wel wat toernooien spelen op nationaal niveau. Rio wordt dus mijn laatste kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen."

  Tan is op dit ogenblik nog niet zeker dat hij naar Brazilië mag. "Maar ik ben wel positief over mijn kansen, ik schat dat ik momenteel zo'n 80% kans heb om naar Rio te mogen. Ik moet nog twee goeie toernooien spelen tot eind april. Dan wordt de definitieve ranking opgemaakt voor Rio."

  "Het EK voor landenteams is in een olympisch jaar dan ook heel belangrijk om punten te sprokkelen voor de olympische ranking. Ik denk dat we een kans maken om de kwartfinales te halen, dat is ons nog nooit gelukt. Het zou mooi zijn om geschiedenis te schrijven."