• home
 • video
 • pas verschenen

  Amateurclubs dienen klacht in. Wordt bekerfinale verplaatst?

  De amateurclubs hebben liever geen bekerfinale tijdens hun wedstrijden.

  De vereniging van amateurclubs is het niet eens met (de datum en) het aanvangsuur van de bekerfinale tussen Standard en Club Brugge. Die staat geprogrammeerd op zondag 20 maart om 16u. "Het bondsreglement werd flagrant met de voeten getreden", klinkt het bij Amateur Liga Vlaanderen, die een klacht indient bij de Belgische voetbalbond KBVB.

  "Finale tijdens competitiewedstrijden"

  Vorige week liet de KBVB weten dat Club Brugge en Standard om de beker spelen op zondag 20 maart om 16u. Volgens Amateur Liga Vlaanderen heeft de bond voor zijn beurt gesproken.

  "Het Uitvoerend Comité zou dit punt pas op 15 februari behandelen", halen de amateurclubs aan. "Het bondsreglement werd flagrant met de voeten getreden. Tickets konden al sinds 14 februari aangeschaft worden."

  "Het voorstel van de datum en het aanvangsuur zijn als een rechtsgeldige beslissing gepubliceerd. Dat is een inbreuk op de rechten van alle amateurclubs."

  "Het merendeel van deze clubs werkt op dat ogenblik immers haar reguliere competitiewedstrijden af en riskeert hierdoor aanzienlijke financiële verliezen te leiden."

  "De supporters zullen de finale willen volgen. Ze zullen verstek laten gaan voor de competitiewedstrijden met inkomstenverlies als gevolg."

  Toch zaterdag 19 maart?

  De amateurclubs dienen een klacht in bij de Belgische voetbalbond. Ze hopen dat de bekerfinale tussen Standard en Club Brugge verplaatst wordt naar een andere datum of een ander aanvangsuur. Zaterdag 19 maart was ook een optie, maar de clubs en de veiligheidsdiensten kozen voor zondag 20 maart.