• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wolfsburg wordt moeilijkste wedstrijd tot nu toe"

  Hein Vanhaezebrouck en assistent-coach Bernd Thijs (l).

  AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft een dag voor de Champions League-wedstrijd tegen Wolfsburg vooruitgeblikt op de wedstrijd. "Dat wordt een uitdaging van een ander niveau, het Duitse voetbal is redelijk compleet", zegt Vanhaezebrouck.

  Met Wolfsburg krijgt AA Gent morgenavond de Duitse nummer 2 van vorig seizoen over de vloer. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck schat de Bundesliga erg hoog in. "Wat mij betreft is de Duitse competitie samen met de Spaanse op voetballend vlak de sterkste competitie van Europa", zegt Vanhaezebrouck.

  "Als je kijkt naar de andere groepswinnaars die we hadden kunnen loten, dan is het logisch om te zeggen dat Wolfsburg de "kleinste" club was. Maar zij zijn vorig jaar wel tweede geworden in Duitsland, een heel moeilijk niveau. Wolfsburg is een heel moeilijke tegenstander."

  "Het Duitse voetbal is redelijk volledig, er zit alles in. Fysiek en tactisch is het in orde. Ik denk dat het de moeilijkste wedstrijd wordt die we tot nog toe gespeeld hebben. We weten allemaal dat we niet in de moeilijkste groep zaten. Wolfsburg is een nieuwe uitdaging van een ander niveau."

  "Zo'n heen- en terugwedstrijd is ook een heel ander gegeven. Je kunt je niet veel misstappen meer veroorloven. Thuis- en uitgoals zijn belangrijk, dat hebben we gezien in de beker tegen Club Brugge. Op Champions League-niveau is het nog belangrijker om de domme fouten eruit te laten."

  "Als we morgen domme goals slikken, dan zal ik daar een probleem mee hebben. Je kunt altijd een tegengoal krijgen waar weinig aan te doen is, maar wij pakken ze de laatste tijd wel iets te makkelijk. Dat moeten we nu echt vermijden."

  "Zorgen dat we nog een kans maken in de terugmatch"

  Dromen ze bij Gent al stiekem van de kwartfinales? "Daar zijn we totaal niet mee bezig, al zou het wel vrij uniek zijn voor een Belgische club. Daarvoor moeten we al jaren terug in de geschiedenis", weet Vanhaezebrouck.

  "Mochten we toch de kwartfinales halen, dan zullen we heel verbaasd zijn om in die pot met acht ploegen te zitten. Maar we focussen nu eerst op deze opdracht, zodat we nog een kans maken in de terugwedstrijd."