• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalige antidopingbaas van Rusland overlijdt 2 maanden na crisisontslag

  Nikita Kamajev overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

  Nikita Kamajev, de ex-CEO van het Russische antidopingagentschap Rusada, is overleden. Twee maanden geleden stapte Kamajev (52) op na het IAAF-schandaal.

  Het Russische nieuwsagentschap Tass bracht gisteren het nieuws van Kamajevs dood. Tass liet de voormalige algemeen directeur van Rusada aan het woord. "Vermoedelijk stierf hij aan de gevolgen van een hartaanval", zegt Ramil Chabrijev.

  "Hij klaagde over hartpijnen na een ski-uitstapje. Nooit eerder heeft hij me verteld over hartproblemen. Misschien dat zijn vrouw er meer van weet."

  Kamajev en Chabrijev en de rest van het Rusada-management verlieten half december hun post als een reactie op het grootschalige dopingschandaal in de Russische atletiek.

  Een speciale commissie van het Wereldantidopingagentschap WADA pakte in november uit met een rapport dat wijdverspreid bedrog en corruptie met de medewerking van de autoriteiten aantoonde.

  De IAAF schorste tot nader order de Russische atleten van alle competities. Rusland wil de schorsing opheffen voor de Spelen en neemt daarbij een pak maatregelen. Nieuwe bazen bij Rusada is daar een van.