Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: Skicrosser Vercammen verovert zilver op Olympische Jeugdwinterspelen

 ma 15 februari 2016 16:46
Vercammen en winnaar Howden waren de enigen die de finish bereikten.
België heeft een eerste olympische medaille binnengehaald in Lillehammer, waar de Jeugdspelen plaatsvinden. Na een tumultueuze race skiede Xander Vercammen (16) naar zilver.

Skicross staat garant voor spektakel. In zijn halve finale zag Xander Vercammen twee tegenstanders letterlijk wegvallen na een botsing.

Ook de finale was accidentrijk. Vercammen skiede in vierde en laatste positie toen de Australiër Muhlen in tweede stelling ten val kwam. Doordat ook de Fransman Lucatelli er de brui aan gaf (na een fout), greep een dolgelukkige Vercammen het zilver vast.

De gouden medaille was een prooi voor de Canadees Reece Howden, die niet vrijuit ging bij de crash van Muhlen.

Bekijk de spectaculaire finale

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweede Belgische medaille in geschiedenis van Jeugdwinterspelen

Xander Vercammen is nog maar de tweede Belg die een medaille verovert in de (nog korte) geschiedenis van de Olympische Jeugdwinterspelen. Vier jaar geleden behaalde Dries Van den Broecke in het alpineskiën zilver in de slalom, tijdens de eerste editie van de Jeugdwinterspelen.

België is naar Lillehammer (Noorwegen) afgezakt met negen deelnemers. De Olympische Jeugdwinterspelen duren nog tot en met zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.