• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronde voor wielertoeristen volzet: deelnemers van Afghanistan tot Zimbabwe

  Elk jaar rijden duizenden wielertoeristen hun Ronde van Vlaanderen.

  Zeven weken voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo, op zaterdag 2 april, zijn de inschrijvingen stopgezet. Van de 16.000 deelnemers komt meer dan de helft uit het buitenland.

  Daags voor de profs rijden de wielertoeristen traditioneel hun Ronde van Vlaanderen. Met een sneltreinvaart werd er ingeschreven: "Daardoor is de limiet van het aantal toegelaten deelnemers ruim drie weken vroeger dan vorig jaar bereikt", meldt organisator Golazo.

  Het Ronde-peloton voor de cyclo-editie telt op zaterdag 2 april liefst zestig nationaliteiten. Daardoor wordt het de meest internationale Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen uit de geschiedenis.

  België vaardigt het grootste aantal fietsers af (6.985), gevolgd door Nederland (3.000), Groot-Brittannië (2.300), Italië (830) en Frankrijk (750). Er komen ook exoten aan de start uit Singapore, Puerto Rico, Kenia, Zimbabwe, Afghanistan, Venezuela, Hongkong en India.

  Voor de langste afstand (227 km) zijn er 5.350 inschrijvingen. Het parcours over 129 km ligt het best in de markt met 8.840 deelnemers.

  Bekijk hieronder een samenvatting van de Cyclo-editie 2015