• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi treedt in de voetsporen van Coppens en Cruijff

  Bijna 60 jaar geleden pakte Rik Coppens uit met een een-tweetje vanaf de stip.

  Lionel Messi heeft de hele voetbalwereld verbaasd. Met een tikje opzij bediende hij gisteravond Luis Suarez vanaf de penaltystip. Waar hebben we dat nog gezien? Beerschot-legende Rik Coppens en Oranje-icoon Johan Cruijff deden het de Barça-spelers voor.

  Het origineel van Rik Coppens

  In 1957 krijgt Rik Coppens een ingeving tijdens de interland tegen IJsland. België staat 4-0 voor wanneer Coppens zich achter de bal zet. Het genie van het Kiel trapt niet rechtstreeks, maar zet een-tweetje op met André Piters.

  Bekijk de strafschop vanaf 1'33":

  De kopie van Cruijff en Olsen

  25 jaar later pakt Ajacied Johan Cruijff uit met het een-tweetje vanaf de stip. Samen met Jesper Olsen verrassen ze Helmond Sport.

  De onbaatzuchtige Messi

  Gisteren was het Lionel Messi die niet rechtstreeks op doel trapte. Hij legde de penalty opzij voor de aanstormende Luis Suarez. Messi kreeg de bal wel niet terug om zijn 300e doelpunt in La Liga te maken.