• home
 • video
 • pas verschenen

  De Wilde: "Waasland-Beveren zal zich redden"

  Filip De Wilde is sportief adviseur bij Waasland-Beveren.

  Op de Freethiel loert het degradatiespook plots angstvallig om het hoekje. "Maar we scoren gemakkelijk en de groepsgeest is uitstekend", spreekt sportief raadgever Filip De Wilde zijn vertrouwen uit in Waasland-Beveren.

  2016 is voorlopig niet het jaar van Waasland-Beveren, dat uit vijf matchen twee puntjes puurde. Na de 6-1-dreun afgelopen weekend in Genk zweven de manschappen van Stijn Vreven slecht één punt boven de degradatiezone.

  "We hebben het degradatiespook lang kunnen weghouden", zegt Filip De Wilde, sportief adviseur bij Waasland-Beveren. "In het begin van het seizoen heeft de ploeg misschien iets boven de verwachtingen gepresteerd."

  "Maar we wisten dat het programma na Nieuwjaar niet van de poes zou zijn (Waasland-Beveren speelde in 2016 al tegen Club, Gent, Oostende, Genk en OHL, red). De degradatiestrijd zal spannend blijven tot het einde."

  Volgende week ontvangt Waasland-Beveren Anderlecht, daarna staat een bezoek aan Charleroi op de planning. "Als we in eerste klasse willen blijven, moeten we punten pakken in Charleroi."

  "Misschien wordt het duel met Westerlo op de laatste speeldag wel het sleutelduel."

  "Ik heb er alvast alle vertrouwen in. De groepsdynamiek is heel groot. Het enorme aantal tegendoelpunten is wel een werkpunt (Waasland-Beveren slikte al 54 goals, red), maar we scoren gemakkelijk. Waasland-Beveren zal zich redden."

  "Een trainer mag zijn ploeg op zijn plaats zetten"

  Coach Stijn Vreven was zaterdag niet mals over zijn ploeg. Hij verweet zijn spelers een gebrek aan eergevoel en schaamde zich tegenover de club en de fans.

  "Het is niet de eerste keer dat Vreven zo uit de hoek komt", zegt De Wilde. "Hij reageert vanuit zijn buikgevoel. Dat komt vaak hard aan, maar als trainer mag je een ploeg wel op zijn plaats zetten."

  Het programma van Waasland-Beveren
  Speeldag 27Waasland-Beveren - Anderlecht21 februari
  Speeldag 28Charleroi - Waasland-Beveren28 februari
  Speeldag 29Waasland-Beveren - KV Mechelen5 maart
  Speeldag 30Westerlo - Waasland-Beveren13 maart