• home
 • video
 • pas verschenen

  De drie panenka's van Bostock op een rij: "Een Belgisch record?"

  Bostock stift de bal listig over doelman Verhulst.

  OHL-speler John Bostock is een koele kikker. Wie in de 81e minuut bij een 2-3-achterstand uitpakt met een panenka heeft lef. "Je bent een grote persoonlijkheid als je dat op zo'n moment durft", looft trainer Emilio Ferrera. Bekijk hier de drie panenka's van Bostock dit seizoen.

  Het is niet de eerste keer dat Bostock uitpakt met een panenka. Dit seizoen scoorde hij al vier penalty's, waarvan drie met een stifter door het midden. Faut le faire, want telkens ging het om belangrijke momenten in de match.

  In de thuismatch tegen Charleroi in augustus brak de Brit de wedstrijd open met een panenka en lag zo aan de basis van de eerste seizoensoverwinning van OH Leuven. In de thuismatch tegen Moeskroen een paar weken later bezorgde hij OHL in de slotfase nog een punt met een panenka in de 83e minuut.

  "Als vaste strafschopnemer is het mijn job om de penalty's binnen te trappen"zegt Bostock op de site van OH Leuven. "Ik hoorde dat Verhulst kwaad was omdat hij dacht dat ik niet opnieuw een Panenka zou durven trappen. Dit is mijn derde Panenka in één seizoen. Dat moet een record zijn in de Jupiler League?"

  Het is maar de vraag of trainer Ferrera ook zo blij is met het risico dat zijn middenvelder nam. Voor hetzelfde geld verwachtte Lokeren doelman Davino Verhulst wel opnieuw een panenka. "Je bent een grote persoonlijkheid als je dat op zo'n moment aandurft", liet Ferrera zijn gedachten na de match niet lezen.