• home
 • video
 • pas verschenen

  Charlton blundert met verkeerde foto bij minuut stilte

  Graham Moore was overleden, maar Charlton toonde Alan Campbell.

  De Engelse tweedeklasser Charlton heeft een nieuwe pijnlijke episode bijgeschreven dit seizoen. Voor de thuismatch tegen Cardiff zaterdag toonde de club van Roland Duchâtelet bij een minuut stilte voor Graham Moore, een ex-icoon van Cardiff en Charlton, de verkeerde foto.

  Cardiff, waar Moore in 1957 zijn carrière begon, maakte donderdag zijn overlijden op 74-jarige leeftijd bekend. Van Cardiff ging het naar Chelsea en Manchester United, van 1967 tot 1971 speelde Moore voor Charlton. Hij kwam ook 21 keer uit voor Wales en werd in 1959 uitgeroepen tot BBC Wales Sportpersoonlijkheid.

  Charlton wilde hem een gepaste eer betuigen en vroeg de fans van Charlton en Cardiff om zaterdag een minuut te applaudisseren. De twee teams speelden met een zwarte armband en Moores familie was ook in het stadion aanwezig.

  Maar het goedbedoelde initiatief liep mis. Charlton toonde niet de foto van Moore, maar van Alan Campbell, die van 1976 tot 1980 voor Cardiff speelde. Campbell is nog springlevend.

  De vergissing werd meteen opgemerkt en zorgde voor heel wat ophef bij de fans, ook op social media. Charlton zette het euvel halfweg de match recht en verspreidde een communiqué: "De club wil zich verontschuldigingen bij de fans en de familie van Graham Moore. Tijdens de rust werd het juiste portret getoond en werd er een spijtbetuiging voorgelezen. De familie van Moore kreeg ook persoonlijke excuses."

  De relatie tussen de bewindslui op Charlton - Duchâtelet voorop - en de fans is al een tijd meer dan vertroebeld. Dit incident is nog meer koren op de molen van de critici. Ook sportief loopt het voor geen meter: na de 0-0 staat Charlton pas 23e op 6 punten van een veilige plaats.

  Tweets over incident: