• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Wou goeie vorm bevestigen met zege"

  Jan Bakelants mocht glunderen op het podium.

  Jan Bakelants vierde gisteren zijn 30e verjaardag in stijl met winst in de slotrit van de Middellandse Zee. "Hier heeft de ploeg in mijn dienst gereden en dat vertrouwen heb ik terugbetaald. Ik heb getoond dat ik de druk aankan", zegt de Belg van AG2R.

  Na enkele ereplaatsen was het in de slotrit eindelijk raak voor Jan Bakelants. "Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op de rit van zaterdag, maar dat is door mijn eigen schuld in de soep gedraaid", zegt Bakelants. "Die fout heb ik in stijl rechtgezet."

  "Ik voelde me op de stages met de ploeg heel sterk. Ik voelde dat ik beter uit de winter was gekomen dan de vorige jaren en dat wou ik graag bevestigen met een overwinning. Hier was niet de grootste tegenstand, maar dat maakte het ook moeilijk want iedereen keek naar mij."

  Bakelants bleef liever in Europa in het begin van het seizoen. "Ik wou koersen met het oog op mijn kwaliteiten en deze rittenkoers lag me goed."

  "Bovendien wordt mijn eerste grote doel, de Tirreno, gereden in dezelfde weersomstandigheden en wou ik mij niet moe maken met lange reizen naar Argentinië, Australië of de woestijn."

  Bakelants was kopman bij AG2R. "De ploeg verwacht ook wel dat ik in steun rijd, maar mijn statuut is geëvolueerd. Vorig jaar in het najaar heeft de staf gezien dat ik ook kan afwerken. Hier heeft de ploeg in mijn dienst gereden en dat vertrouwen heb ik terugbetaald. Ik heb getoond dat ik de druk aankan."

  Onze landgenoot lijkt wel vroeg in vorm. "Qua vormpeil ben ik een heel regelmatige renner, met weinig pieken maar ook weinig dalen. Ik verwacht dat ik deze vorm kan vasthouden tot Luik-Bastenaken-Luik als ik geen ziekte of tegenslag ken."

  "Toch nog in de Michelin-gids bladeren"

  Bakelants kon gisteren nog zijn verjaardag vieren. "Als ik op mijn hotelkamer aankom, dan zal ik toch nog eens in de Michelin-gids bladeren, want het mag nu toch iets meer zijn dan het menu van de Campanile", lacht de Belg.