• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Wolfsburg zich niet herpakt, wordt het te gemakkelijk voor AA Gent"

  AA Gent treft woensdag in de Champions League met Wolfsburg een tegenstander die met een vertrouwenscrisis kampt. "Met de bewegingen die AA Gent voortdurend in zijn spel heeft, denk ik dat Wolfsburg zal afzien", zegt Peter Van der Heyden.

  Wolfsburg kon vorige zaterdag eindelijk nog eens winnen in de Bundesliga. "Maar de wedstrijd was niet goed, helemaal niet zelfs", vertelt Peter Van der Heyden bij Sporza. De ex-speler van Wolfsburg woonde de 2-0-overwinning tegen Ingolstadt zaterdag bij in de Volkswagen Arena.

  "Je zag duidelijk dat Wolfsburg een ploeg met veel te weinig vertrouwen is en al zeven matchen niet meer gewonnen had. Maar ook al was het niet goed, de overwinning tegen Ingolstadt zal een enorme opsteker geweest zijn."

  "In het stadion had ik wel het gevoel: als Wolfsburg op die manier speelt tegen Gent, dan ben ik er 100 procent van overtuigd dat ze verliezen."

  "Maar als ze zichzelf kunnen opkrikken tot een niveau dat ze zonder problemen moeten aankunnen, dan wordt het woensdag leuk en zal het misschien nog evenwichtig verlopen."

  "Ik heb niet het Wolfsburg gezien dat ik ken. Ik hoop voor het niveau van de wedstrijd dat Wolfsburg zich zal herpakken, want anders wordt het een beetje te gemakkelijk voor AA Gent."

  Samengevat: "Als Wolfsburg speelt zoals zaterdag, dan wint Gent. Als ze spelen zoals ze horen te voetballen, dan zie ik Wolfsburg winnen."

  "Het kan ook snel keren in positieve zin"

  Hoe moet AA Gent het dan aanpakken in zijn heenmatch van de achtste finales? "Als Gent het aandurft om druk te blijven zetten op de defensie van Woflsburg, dan zullen ze achteraan slecht inspelen en dan heeft AA Gent een kans", legt Van der Heyden uit.

  "Ze bouwen soms vrij langzaam op. Zet daar een Depoitre of Dejaegere op en dan zijn er mogelijkheden. Met de bewegingen die AA Gent voortdurend in zijn spel heeft, denk ik dat Wolfsburg zal afzien."

  "Doe daar het gemis van vertrouwen bij de middenvelders bij, die de bal liever niet hebben, en dat loopt het natuurlijk stroef. Ze proberen de bal dan in de diepte te gooien, maar dat is niet het spel dat Wolfsburg zou moeten spelen."

  Peter Van der Heyden plaatst wel nog een kanttekening. "Dit is een Champions League-wedstrijd en dat is nog anders dan een gewone competitiematch. Het kan ook snel keren in positieve zin. Voor hetzelfde geld spelen ze Gent van het kastje naar de muur."

  Over Casteels: "Hij speelde zeer secuur"

  Koen Casteels kreeg zaterdag van coach Dieter Hecking nog eens een kans tussen de palen. Welke indruk heeft hij op Peter Van der Heyden gemaakt?

  "Hij heeft goed gekeept. Zijn uittrap met rechts was wel veel minder dan zijn trap met links. Ook Gent zal dat wel gezien hebben."

  "Voor het overige was Koen zeer secuur. Hij heeft 1 of 2 gemaakte goals uit zijn doel gehouden. Dat was fantastisch. De zaken die hij moest doen heeft hij met veel bravoure gedaan. Ik twijfel er niet aan dat hij zich zal willen tonen."