• home
 • video
 • pas verschenen

  Aurier doet "Vanden Borretje": "Blanc is een janet"

  Serge Aurier maakt zichzelf onmogelijk bij PSG.

  Serge Aurier lijkt zich onmogelijk gemaakt te hebben bij PSG. Tijdens een vraaggesprek op internet gaf de Ivoriaan zijn ongezouten mening over zijn coach en ploegmaats. Di Maria, Sirigu en Blanc, allemaal krijgen ze een veeg uit de pan.

  Voetbalfans konden op Periscope, een applicatie waarmee je live kunt streamen, hun vragen stellen aan Serge Aurier. En die gaf zijn volgers waar voor hun geld.

  "Doet Laurent Blanc soms eens wild?", wou iemand weten. "Hij is een janet!", repliceerde Aurier. "En Zlatan heeft hij bij zijn ballen, vriend. Hij neemt elke nicht."

  Angel Di Maria komt er nog redelijk vanaf. "Het is een echte paljas." Gevraagd wie hij verkiest in doel, Trapp of Sirigu? "Trapp natuurlijk! Sirigu is een echte onbenul."

  Uiteindelijk komt Aurier er niet ongestraft vanaf. Bij PSG is hij uit de kern gezet en voor onbepaalde tijd geschorst. De Ivoriaanse rechtsachter heeft zijn excuses al aangeboden hebben, maar het is twijfelachtig of dat iets zal uithalen. Het verhaal roept herinneringen op aan het openhartige interview van Anthony Vanden Borre, die zijn ploegmaats bij Anderlecht "jeanetten" noemde.

  PSG kan dit relletje in ieder geval missen als kiespijn. De voorbije weken was het voetbal van Ibrahimovic en co niet meer om over naar huis te schrijven en over twee dagen is er al de belangrijke confrontatie in de Champions League met Chelsea.

  Aurier laat zich gaan op Periscope