• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje bestijgt weer zijn troon op het EK futsal

  Spanje is opnieuw een klasse te sterk op het EK Futsal.

  Voor de 7e keer in 10 edities heeft Spanje zich tot Europees kampioen Futsal gekroond. Rusland verloor voor de derde keer op een rij de finale, met zware cijfers dan ook nog eens: 7-3.

  Twee jaar geleden had Rusland op het EK Futsal in Antwerpen Spanje van een vijfde titel op een rij gehouden door hen te verslaan in de halve finales.

  In Belgrado kon Spanje wraak nemen. Rusland zag sterretjes in de eerste helft. Algauw stond het 4-0 en was alle Russische hoop vervlogen. Een stel duiven zorgde nog even voor wat opwinding, want op het veld was de spanning in de tweede helft weg.

  Miguel Sayago en Mario Rivillos waren ook in de finale weer goed bij schot. Zo staken ze allebei de Portugees Ricardinho, die het EK had vermaakt met enkele spectaculaire doelpunten, in de topschuttersstand.

  Na de finale trokken de Russen een erehaag op voor de Spanjaarden, die voor de zevende keer kampioen werden. Rusland verliest voor de vijfde keer in tien edities de finale. In 1999 werden ze wel kampioen.

  Opvallende beelden van de Futsalfinale