• home
 • video
 • pas verschenen

  IJslandse ex-speler Club en Cercle trekt naar Noorwegen

  Gudjohnsen speelde tussen 2012 en 2014 voor Club Brugge.

  Eidur Gudjohnsen blijft ook op zijn 37e nog ambitieus. De IJslandse aanvaller tekent voor twee jaar bij Molde FK uit Noorwegen en hoopt er een plaats af te dwingen voor het Europees Kampioenschap dit jaar.

  Gudjohnsen speelde in het verleden onder meer voor PSV, Chelsea, Barcelona, Monaco en Tottenham. Op de Belgische velden maakte hij zijn opwachting van 2012 tot 2014, eerst bij Cercle Brugge en daarna bij stadsgenoot Club.

  Nu trekt hij dus naar Noorwegen als voorbereiding op het EK. Tijdens de EK-voorronde kwam hij amper drie keer in actie voor IJsland, maar Gudjohnsen hoopt alsnog op een plaatsje in de selectie. "Uiteraard wil ik graag voor de nationale ploeg spelen", zegt de 37-jarige aanvaller. "Dit zijn opwindende tijden voor IJsland." Het EK wordt immers het eerste grote toernooi voor het land dat 320.000 inwoners telt.

  "Maar dat is niet de enige reden waarom ik voor Molde teken. Ik hoor veel goede dingen over de club en ik hou nog steeds erg van het spelletje."