• home
 • video
 • pas verschenen

  Hammond: "Als Cavendish iets in zijn hoofd heeft, is alles mogelijk"

  Mark Cavendish staat bij zijn nieuwe ploeg Team Dimension Data voor een belangrijk jaar met drie grote doelen: de Tour, de Spelen en het WK. Sporza sprak met Cavendish' ploegleider Roger Hammond over de ambities van zijn landgenoot.

  Het ideale seizoen voor Mark Cavendish zou er als volgt moeten uitzien: enkele sprintzeges en een gele trui in de Tour, goud in de omnium op de Olympische Spelen en wereldkampioen op de weg op het WK in Qatar.

  "We weten niet of het zal lukken. Een seizoen duurt lang. Maar we beginnen wel met de ambitie om die drie doelen te realiseren. Daarvoor werken we hard in de voorbereiding om in goede conditie te zijn", vertelt Roger Hammond aan Sporza.

  Is het al zeker dat Mark Cavendish naar Rio mag? "Daar weet ik niks over, dat is een beslissing van de Britse federatie. Ik heb geen contact met die jongens. Ons werk is om Mark in zo'n goeie conditie te krijgen dat hij goud kan winnen op de Spelen. Of goud een realistische ambitie is? Als Mark iets in zijn hoofd heeft, is alles mogelijk."

  Cavendish durft wel eens erg nukkig te reageren na een verloren sprint of bij vragen over andere spurters. "Dat heeft niks met die andere jongens te maken", weet Hammond. "Topsporters moeten altijd boos zijn op zichzelf als ze niet gewonnen hebben en zo is Mark ook."

  Wat kan Cavendish nog in de massasprints in de Tour? "Als hij één rit wint, kan hij er ook vier winnen. Maar daarvoor heb je ook een beetje geluk nodig. De tijd dat hij met een straat voorsprong won, is wel voorbij. Iedereen sprint nu rapper dan vroeger, het is niet makkelijk om nog een groot verschil te maken. Maar Mark is een groot kampioen. Hij heeft al zoveel gewonnen en dat kan hij nog altijd."