• home
 • video
 • pas verschenen

  Goud en zilver voor Belgische acroteams in Puurs

  Arne Van Gelder en Vincent Casse legden beslag op de eerste plaats.

  Het kruim van de acrogymwereld verzamelde vandaag in Puurs voor de Wereldbeker-manche. Voor eigen publiek behaalden de Belgische teams twee medailles. Het herenpaar Arne Van Gelder en Vincent Casse pakte goud, Natascha Van Es en Laurie Philpott wonnen zilver.

  Arne Van Gelder en Vincent Casse begonnen na een uitstekende balans- en tempo-oefening als leiders aan de slotdag in Puurs. Ook vandaag trakteerde het duo het publiek op een foutloze choreografie. Met een score van 28,030 punten bleven ze hun concurrenten uit Rusland en Wit-Rusland voor.

  De Belgische vrouwen stonden derde voor hun combinatieoefening, maar schoven nog een plaatsje op en mochten uiteindelijk naar huis met zilver. Het duo uit Wit-Rusland won de competitie. Noord-Korea vervolledigde het podium.

  Deze prestaties moeten de Belgen alvast vertrouwen geven voor het WK dat plaatsvindt van 1 tot 3 april 2016 in China.