• home
 • video
 • pas verschenen

  Goed nieuws voor Anderlecht: Olympiakos lijdt eerste nederlaag

  Olympiakos (archief) blijft wel leider in Griekenland.

  Olympiakos Piraeus, donderdag tegenstander van Anderlecht in de Europa League, heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden: 1-0 tegen AEK Athene. Uitgerekend ex-Anderlecht-speler Ronald Vargas maakte de winnende treffer.

  Anderlecht mag weer met iets meer vertrouwen toeleven naar de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League. Het klopte zelf Zulte Waregem terwijl tegenstander Olympiakos Piraeus zijn ongeslagen reeks in de Griekse competitie gestopt zag.

  Leider Olympiakos beleefde een rampzalige avond in Athene. Na 77 minuten stond de brilscore nog op het bord, maar waren er wel al twee spelers van het veld gestuurd. Eerst kreeg Alberto Botia rood, daarna versierde Luka Milivojevic (ook ex-Anderlecht) zijn tweede gele kaart na handspel in de zestien meter.

  Buonannote zette zich achter de bal, maar hij miste de elfmeter. Oude bekende Ronald Vargas volgde echter goed en tikte de rebound tegen de touwen. Ondanks de nederlaag blijft Olympiakos soeverein aan de leiding in de Griekse competitie. Het telt 61 punten, terwijl eerste achtervolger AEK Athene 45 punten heeft.