• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert pakt eerste zege van het seizoen in Murcia (met video)

  Philippe Gilbert (archief) haalde het in de sprint.

  Philippe Gilbert (BMC) heeft de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. Onze landgenoot was in de sprint sneller dan Alejandro Valverde en Ilnur Zakarin. Gilbert is de eerste Belg op de erelijst van de Spaanse koers. Hij droeg de zege op aan de overleden Dominique D'Onofrio.

  Alejandro Valverde won al vier keer in zijn geboortedorp en wou dat kunstje uiteraard graag overdoen, maar Gilbert had duidelijk andere plannen.

  Na de Alto Cresto del Gallo, de laatste hindernis op weg naar de eindmeet, zaten alle favorieten nog samen. Valverde, Zakarin, Sanchez en Hermans kwamen samen uit de laatste bocht, maar de 33-jarige BMC-renner schudde de concurrentie van zich af in een sprintje.

  De eendagswedstrijd staat op de kalender sinds 1981. Gilbert is de eerste Belg op de erelijst van de Spaanse koers. Hij droeg de zege op aan de overleden Dominique D'Onofrio. "Je was bij mij in de sprint", schreef hij op Instagram.

  Gilbert loofde ook de prestatie van zijn team. "Het was een geweldige dag voor de ploeg. Ik heb al veel wedstrijden gereden, maar dit zag ik nog nooit. Op de voorlaatste klim waren we nog met 20, onder wie alle renners van BMC."

  Uitslag:

  1. Philippe Gilbert  - 199,3km in 5u02'19
  2. Alejandro valverde (Spa) - z.t
  3. Ilnur Zakarin (Rus) - z.t.
  4. Luis Leon Sanchez (Spa) - z.t.
  5. Ben Hermans - op 4"
  6. Tanel Kangert (Est) - 15"
  7. Tejay Van Garderen (VS) - 18"
  8. Dario Cataldo (Ita) - 1'05"
  9. Daniel Navarro (Spa) - 1'06"
  10. Victor de la Parte (Spa) - 1'09"

  De laatste meters in Murcia:

  De post van Gilbert: