• home
 • video
 • pas verschenen

  "Bulgaarse wolf" Trifon Ivanov overleden na hartaanval

  Ivanov dankte zijn bijnaam aan zijn lange haren.

  De voormalige Bulgaarse voetbalvedette Trifon Ivanov is op 50-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat bevestigt de Bulgaarse voetbalfederatie.

  Ivanov, een centrale verdediger die vooral opviel door zijn wapperende manen en ongeschoren gezicht, speelde 76 keer voor de nationale ploeg van zijn land en scoorde zes keer. In 1994 werd hij met Bulgarije vierde op het WK in de Verenigde Staten.

  In zijn spelerscarrière werd hij drie keer Bulgaars kampioen met CSKA Sofia. Ook met Rapid Wenen pakte hij de landstitel. In 1996 speelde hij met die Oostenrijkse ploeg de finale van de Europabeker der Bekerwinnaars tegen PSG. Daarnaast kwam Ivanov ook uit voor Austria Wenen en Real Betis.