• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hecke: "Belgische trui brengt extra druk met zich mee"

  Van Hecke reed zich al in de kijker tijdens de Ronde van Qatar.

  In de Ronde van Qatar heeft Preben Van Hecke zijn Belgische kampioenentrui al geregeld laten zien. "Ik heb deze winter extra hard getraind omdat ik niet wil afgaan in de klassiekers", zegt Van Hecke. "Als ik nu achterop rijdt met de tricolore, valt dat nog meer op dan anders."

  Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) voelt zich in zijn sas in de Ronde van Qatar, waar hij zich al enkele keren in het offensief stortte.

  "De Belgische kampioenentrui geeft een extra stimulans," vertelt Van Hecke. "Vroeger liep ik er 's winters de kantjes vanaf, nu heb ik extra hard getraind."

  Van Hecke trekt vaak op trainingspad met streekgenoot Van Avermaet. "Als we door de Vlaamse Ardennen rijden, roepen ze naar Van Avermaet "Hey Greg". Naar mij roepen ze "Dag kampioen". We hebben er al vaak mee gelachen."

  "Maar die trui heeft me zeker niet veranderd. Ik ken mijn capaciteiten en beperkingen. Ik ben blij dat de ploeg mij de kans heeft gegeven om mijn eigen programma uit te stippelen. Zo mag ik het hele Vlaamse voorjaar rijden en de Ardennen-klassiekers."

  "Die kampioenentrui brengt natuurlijk ook extra druk met zich mee. Als ik nu achterop rijd, met die tricolore, valt dat nog meer op dan anders."

  "Ik wil gewoon niet afgaan in de klassiekers. Mijn doel is vooral om mijn kampioenentrui te laten zien. Maar daarvoor mag ik niet wachten tot de finales, ik moet van ver gaan."

  Van Hecke in actie tijdens de Ronde van Qatar