• home
 • video
 • pas verschenen

  Scorende Boussoufa: "Toch ben ik nog niet helemaal fit"

  Boussoufa bekroonde zijn terugkeer bij AA Gent met een doelpunt.

  Mbark Boussoufa zette AA Gent met een knappe goal op weg naar een felbevochten zege tegen Moeskroen. Een terugkeer op de Belgische velden door de grote poort. "Ik hoop dat ik het team nog veel kan helpen in de toekomst."

  Boussoufa kwam na 28 minuten de geblesseerde Moses Simon vervangen en liet zich meteen zien. "Ik was een beetje verrast door de vroege invalbeurt, maar dat bevestigt alleen maar het vertrouwen van de trainer", klonk het na afloop van de wedstrijd.

  "Het voelt heel goed aan, vooral persoonlijk. Ik heb heel lang niet gevoetbald en dan kom je in zo'n situatie terecht. Na mijn doelpunt had ik een heel goed gevoel, maar het belangrijkste is dat we de drie punten pakken."

  "Ik voel me ook nog niet helemaal fit. Om eerlijk te zijn: ik had op het veld wat moeite met de ademhaling en voelde dat ik ritme miste. De ploegmaats hebben me het zo gemakkelijk mogelijk proberen te maken. Ik hoop dat ik het team nog meer kan helpen in de toekomst."

  Ondanks zijn goede prestatie is Boussoufa niet opgenomen in de Champions League-selectie van AA Gent. "Dat is een ander niveau. De trainer wist dat ik een achterstand had, maar na de tests bleek die niet zo groot te zijn dan gedacht."

  "Ik neem mijn niet-selectie zoals die komt. Ik ben blij dat ik opnieuw kan voetballen. Jammer dat ik er niet bij ben, maar dat is het leven. Het is de verdienste van de andere jongens dat ze staan waar ze staan. Dat ik dan niet mee doe, dat is jammer voor mij."

  "Vedette? Dat maken de media er van"

  Boussoufa kwam bij Peter Vandenbempt ook nog eens terug op zijn transfer naar AA Gent. "Iedereen die me kent, weet dat ik geen vedette ben. Mensen zijn snel in hun oordelen, zeker als ze iemand in een mooie auto zien rijden. Maar dat wil niet zeggen dat ik met mijn neus omhoog loop. Ik gedraag mij in ieder geval niet als een vedette, dat maken de media er van."

  "Ik verwacht ook geen cadeautjes van de trainer. De coach heeft een spelersgroep die hij probeerde te beschermen. Dat zei hij me ook. We keken elkaar in de ogen en zijn altijd eerlijk tegen elkaar geweest. Hij heeft me sinds dag één gesteund en dat hij me vandaag zo vroeg voor de leeuwen gooit, toont dat hij vertrouwen in me heeft."

  De match van Boussoufa: