• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB onderhandelt met UEFA na klachten over Belgische EK-tickets

  De ticketverdeling voor de Belgische matchen roept vragen op.

  Heel wat Belgische supporters zijn niet te spreken over de toewijzing van de tickets voor de EK-matchen van de Rode Duivels. De UEFA zou geen rekening gehouden hebben met de 1895-ranking, ondanks een akkoord tussen de KBVB en de UEFA. "Het is niet aangenaam dat de UEFA onvoldoende rekening heeft gehouden met onze overeenkomst", zegt de KBVB.

  Heel wat Belgische supporters willen de matchen van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk maar al te graag bijwonen, maar een ticket bemachtigen is geen eenvoudige opdracht.

  Een groot deel van de Belgische fans kon wel een beroep doen op de 1895-ranking. Tijdens de vorige kwalificatiecampagnes konden de supporters punten verzamelen door aanwezig te zijn bij de duels van de Rode Duivels.

  Op basis van het verzamelde aantal punten stelde de supportersvereniging 1895 een ranglijst op. Met die gespaarde punten zouden de trouwe fans dan makkelijker aan een ticket moeten raken.

  De UEFA is vandaag begonnen met de toewijzing van de Belgische tickets. Maar de KBVB stelt op basis van "verschillende reacties" vast dat "de UEFA onvoldoende rekening heeft gehouden met die ranking, ondanks een overeenkomst tussen de KBVB en de UEFA".

  "We hebben dat onmiddellijk gemeld aan de UEFA en staan met hen in contact", laat de Belgische voetbalbond nog weten.

  KBVB: "Niet evident om oplossing te vinden voor dit probleem"

  "De KBVB heeft veel inspanningen geleverd om de supporters te betrekken in het verhaal van de Rode Duivels. We hebben ook veel moeite gestoken in het opstellen van de ranglijst", reageert KBVB-woordvoerder Pierre Cornez.

  "Het is noch voor de KBVB, noch voor onze trouwe supporters aangenaam dat de UEFA onvoldoende rekening heeft gehouden met onze overeenkomst."

  De KBVB heeft intussen contact opgenomen met de UEFA, al wil dat niet zeggen dat tickets alsnog herverdeeld zullen worden. "Supporters die de bevestiging kregen dat ze een wedstrijd kunnen bekijken, hebben misschien ook al hoteltickets en vluchten geboekt. Het is niet evident om een pasklare oplossing te vinden voor dit probleem", besluit Cornez.