• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Standard-coach Dominique D'Onofrio is overleden

  Dominique D'Onofrio is 62 jaar geworden.

  Droevig nieuws uit de voetbalwereld: Dominique D'Onofrio, ex-coach van Standard, is in Argentinië overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

  Dominique D'Onofrio, zoon van een Italiaanse immigrant, was een echte Standard-man. Hij ontfermde zich in Luik over de jeugd en de scouting en werd er later ook assistent bij het eerste elftal onder Tomislav Ivic.

  Na het ontslag van Ivic eind 2000 was D'Onofrio zelfs even hoofdtrainer, maar na de komst van Michel Preud'homme werd hij opnieuw assistent. Vanaf 2002 kreeg hij echt zijn kans als coach van het eerste elftal. Zijn beste resultaat was een tweede plaats in 2006.

  Na een periode als Technisch Directeur werd hij opnieuw coach van het eerste elftal na het ontslag van Laszlo Bölöni. In zijn tweede ambtstermijn als hoofdtrainer werd hij opnieuw vicekampioen in 2011. In datzelfde jaar pakte hij met Standard ook de beker.

  Na zijn carrière bij Standard werd D'Onofrio sportief directeur van het Franse Metz. Die club heeft ook nauwe banden met tweedeklasser Seraing, waar zijn zoon Francesco D'Onofrio speelt. Die kreeg het droevige nieuws van zijn vader te horen tijdens de wedstrijd tegen Antwerp.

  Retro 2011: D'Onofrio wint de Beker met Standard (en met Witsel en Defour)

  Retro: Dominique D'Onofrio stapt op als coach van Standard

  Reacties op Twitter: