• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Doorgestoken kaart tegen Brazilië in 2002"

  Ref Prendergast keurde het doelpunt van Wilmots tegen Brazilië af.

  Marc Wilmots heeft in La Dernière Heure herinneringen opgehaald. "Preud'homme is de beste speler waarmee ik speelde en het WK 2002 deed bijzonder veel pijn."

  Bondscoach Marc Wilmots struinde door zijn geheugen om zijn mooiste/bitterste/eigenaardigste herinneringen als speler op te dissen. 

  "Preud'homme is de beste waarmee ik samenspeelde"

  In de zoektocht naar zijn beste ploegmaat schoof Wilmots Eli Ohana voor als "de speler met de beste techniek". "Johnny Bosman was dan weer de sterkste kopbalspecialist, maar als je alle nodigde kwaliteiten bij elkaar brengt, heb ik de kans gehad om met de beste van allemaal te spelen: Michel Preud'homme."

  "Preud'homme (ondertussen Club-coach) leefde 200% voor zijn vak. Hij was ook heel belangrijk voor me op menselijk vlak. Als hij iets beloofde, ging hij er altijd helemaal voor. Hij is mijn hele carrière lang een belangrijke steun geweest."

  Wilmots halfweg bovenste rij, Preud'homme onderaan

  Pijnlijkste nederlaag: Brazilië-België op het WK 2002

  "Iedereen kan zich wel inbeelden dat de uitschakeling op het WK 2002 tegen Brazilië heel veel pijn deed. Ik speelde misschien wel de beste match van mijn leven en de hele ploeg deed het schitterend."

  "Achteraf gaf de Braziliaanse bondscoach Scolari toe dat als mijn doelpunt had geteld, we zonder twijfel Brazilië gewipt hadden. Het is ook de match die ik graag nog eens wil opnieuw spelen."

  "Ik ben er ook van overtuigd, en dat doet het meeste pijn, dat het doorgestoken kaart was."

  Samenvatting van België-Brazilië op het WK 2002

  Nog wat opmerkelijke uitspraken:

  • De sterkste tegenstander: "Paolo Maldini was niet slecht, maar de meest geduchte was Diego Simeone. Ook tegen Stefan Effenberg en Olivier Doll heb ik afgezien."
    
  • De venijnigste tegenstander: "Philippe Albert was hard, maar correct. Wim Hofkens was een smeerlapje en bij Dan Petrescu was het interessant om te springen als hij tackelde. Ernie Brandts schopte me er ooit af toen ik als jong veulen te enthousiast was en niet wist dat KV Mechelen en Germinal Ekeren afgesproken hadden om gelijk te spelen. Ze verhinderden zo dat Standard een Europees ticket kreeg."
    
  • De ergste woede-uitbarsting: "Robert Waseige maakte tijdens de rust van Finland-België iedereen individueel af. We stonden toen ook 3-0 achter en geloof maar dat we wakker waren na de rust."