• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck selecteert Boussoufa: "Mbark is een beetje zoals ik"

  Boussoufa kan morgen zijn rentree maken.

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck steekt de loftrompet over Boussoufa en heeft hem opgenomen in de kern tegen Moeskroen. "Ik denk dat Boussoufa zijn beste niveau en het voetbalplezier zal terugvinden", vertelt Vanhaezebrouck. "De drang op training is er alvast."

  Vanhaezebrouck: "Op training wil Boussoufa iedere wedstrijd winnen"

  Mbark Boussoufa zit voor het eerst sinds zijn terugkeer in de kern van AA Gent. De tweevoudige Gouden Schoen krijgt in de uitgebreide selectie van 21 het rugnummer zes opgespeld.

  "Of Boussoufa morgen zal spelen? Er vallen nog drie spelers af uit de selectie", zegt Vanhaezebrouck. "Maar het is interessant voor Boussoufa dat hij de wedstrijdvoorbereiding zal meemaken."

  Op training maakt Boussoufa alvast een positieve indruk op Vanhaezebrouck. "Ik vergelijk Mbark een beetje met mezelf", bekent de Gent-coach. "Boussoufa is een voetbalgek, hij wil altijd voetballen. En ik was ook zo. Op training merk je dat snel: Boussoufa wil ieder wedstrijdje winnen en is altijd aanwezig."

  "Hij heeft al veel centen verdiend, maar gaat daar goed mee om"

  Conditioneel heeft Boussoufa wel nog wat werk aan de winkel. Dit seizoen speelde hij nog maar 45 minuten en dat was begin augustus.

  "Fysiek is Boussoufa inderdaad nog niet in orde", geeft Hein Vanhaezebrouck toe.

  "Maar ik denk dat hij zijn beste niveau en het voetbalplezier zal terugvinden. Je ziet dat Boussoufa de drang heeft om er bij te zijn. In alle wedstrijdvormen op training gaat hij er voor."

  "Boussoufa heeft dan wel al veel centen verdiend in zijn carrière en twee keer de Gouden Schoen gewonnen. Maar daar kan hij goed mee omgaan. Ik denk dat hij AA Gent nog veel zal bijbrengen."

  De uitgebreide Gent-selectie voor het duel met Moeskroen