• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hecke vanuit Brazilië: "Niet bang voor zikavirus"

  Lise Van Hecke speelt sinds dit seizoen in de Braziliaanse competitie.

  Yellow Tiger Lise Van Hecke jaagt haar volleybaldroom in Brazilië na, waar ze zich stilaan helemaal heeft aangepast. "We trainen dagelijks zes uur, spelen twee matchen per week en maken lange vliegtuigreizen", vertelt Van Hecke. "Maar ik recupereer snel."

  In het land van de samba en Pelé probeert Lise Van Hecke het mislopen van een olympisch ticket weg te spoelen. De 23-jarige hoofdaanvalster speelt sinds dit seizoen voor Molico Osasco, een Braziliaanse topclub in de buurt van Sao Paulo. En ze heeft het daar duidelijk naar haar zin.

  "Het is hier momenteel heel warm", vertelt Van Hecke aan Sporza. "Maar ik voel me heel goed. We trainen dagelijks zes uur, spelen twee matchen per week en maken lange vliegtuigreizen."

  "Maar ik recupereer snel. Mijn ploegmates spreken nauwelijks Engels, waardoor ik nu ook al het Portugees onder de knie heb. Ik ben al volledig aangepast aan het leven in Brazilië."

  Van Hecke verblijft in Sao Paulo, waar de bevolking ook maatregelen neemt tegen het zikavirus. "Ik ben niet bang voor het virus. Ik smeer me altijd in met een muggengel."

  "Maar het zikavirus leeft natuurlijk wel in Brazilië. De bevolking is bezorgd. En vooral in Rio zijn ze er mee bezig met het oog op de Olympische Spelen."

  Spelen waarop Van Hecke met de Yellow Tigers niet aanwezig zal zijn. "Dat blijft zuur. Het is heel jammer dat we die droom niet hebben kunnen waarmaken."

  Van Hecke: "Speelsters zijn hier allemaal gespierd"

  Van Hecke botste in Brazilië aanvankelijk op een spelstijl waar ze niet echt thuis in was. "In de Braziliaanse competitie is de fysiek veel belangrijker dan in Europa", zegt de Yellow Tiger.

  "De speelsters zijn hier allemaal heel gespierd. In het begin was dat wel aanpassen voor mij. Maar ik vind dat ik al veel gegroeid ben."