• home
 • video
 • pas verschenen

  Rally van Zweden kampt met zacht weer, Neuville: "Het wordt echt gevaarlijk"

  Veel sneeuw ligt er in Zweden niet op de baan.

  De Rally van Zweden zit in de problemen door te zacht weer, maar gaat na enkele aanpassingen toch door. Daar is onder anderen Thierry Neuville niet mee gediend: "Ik zou de rally hebben afgelast, maar naar de rijders wordt nooit geluisterd."

  De Rally van Zweden zit in vieze papieren. Het is er te warm voor de tijd van het jaar en dat bracht de enige volledige sneeuwrally van het jaar ernstig in de problemen. Het aantal ritten werd al teruggebracht van 21 naar 13 en nu neemt buurland Noorwegen zelfs enkele ritten over. De rally gaat dus door, maar daar is niet iedereen mee gediend.

  Thierry Neuville werd vorig jaar nog tweede in Zweden, maar dit jaar is hij minder hoopvol op een goede afloop. "Het voornaamste probleem is dat de twee verkenningssessies diepe groeven in de ondergrond hebben achtergelaten", zei de 27-jarige Belg.

  "Als het wel vriest, moeten we maar even uit die sporen komen om de controle over de wagen te verliezen. Mocht het toch niet vriezen, rijden we onze spijkerbanden stuk op gravel of asfalt waardoor we grip verliezen. Het wordt hoe dan ook gevaarlijk."

  Als het van Neuville afhangt, zou de rally in elk geval niet meer doorgaan. "Ik denk zelfs dat de meerderheid van de rijders dat zou doen, mochten ze het hen vragen. Maar dat is het probleem, naar ons wordt niet geluisterd."

  Toch lijkt Neuville er klaar voor