• home
 • video
 • pas verschenen

  Kristoff klopt Van Avermaet op de streep in Qatar

  Voor Kristoff is het al zijn tweede ritzege in deze Ronde van Qatar.

  Alexander Kristoff (Katjoesja) heeft zijn tweede rit gewonnen in Qatar. In de sprint van een uitgedunde kopgroep sprintte hij sneller dan Greg Van Avermaet. Boasson Hagen reed lek in de slotfase en moet zijn leiderstrui afstaan aan ploegmaat Cavendish.

  "Een nieuwe rit, een nieuwe kans om mijn trui te laten zien", moet Preben Van Hecke gedacht hebben. De Belgische kampioen ging er al snel vandoor en kreeg het gezelschap van nog tien vluchters. De vlucht hield makkelijk stand tot BMC het gashendel nog eens opendraaide.

  Het peloton brak in drie stukken en niet veel later werden de vluchters opgeraapt. Het tempo stokte vooraan en zo was alles weer te herdoen. Preben Van Hecke voelde het weer kriebelen en viel weer aan. Ditmaal kreeg hij Patrick Gretsch, Mark McNally en Jesper Asselman mee.

  Het peloton hield de vlucht al bij al makkelijk onder controle, maar bij het ingaan van de slotronde trokken LottoNL-Jumbo en BMC de boel op kant.  Op acht kilometer van de finish reed leider Boasson Hagen lek op een wel erg ongelegen moment. De Noor werd opgewacht door een aantal ploegmaats, maar in de kopgroep waren ze niet van plan hem op te wachten.

  Toen Katusha het heft in handen nam in de kopgroep, werd ook die helemaal uit elkaar gereden. Alexander Kristoff wist het voorbereidende werk van zijn ploegmaats af te ronden en klopte Greg Van Avermaet in de sprint. Mark Cavendish werd vijfde en neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat. Greg Van Avermaet staat nu tweede op twee seconden.

  Uitslag rit 4

  01. Alexander Kristoff (Noo) 189km in 3u57'12"
  02. Greg Van Avermaet - zelfde tijd
  03. Jacopo Guarnieri (Ita)
  04. Sam Bennett (Ier)
  05. Mark Cavendish (GBr)
  06. Manuel Quinziato (Ita)
  07. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus) - 6"
  08. Søren Kragh Andersen (Den) - 8"
  09. Moreno Hofland (Ned) - 9"
  10. Michael Mørkøv (Den)

  Algemeen klassement na rit 4

  01. Mark Cavendish (GBr) - in 10u51'13"
  02. Greg Van Avermaet - op 2"
  03. Manuel Quinziato (Ita) - 6"
  04. Alexander Kristoff (Noo) - 9"
  05. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 19"
  06. Søren Kragh Andersen (Den) - 30"
  07. Sam Bennett (Ier) - 41"
  08. Sven Erik Bystrøm (Noo) - 49"
  09. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus) - 50"
  10. Michael Schär (Zwi) - 58"

  De rit in tweets