• home
 • video
 • pas verschenen

  Foutje: De landstitel of 12e plaats, Leicester-spelers krijgen zelfde bonus

  Leicester staat op dit moment 21 punten boven de 12e plaats.

  Het bestuur en de spelers van Leicester City zijn duidelijk zelf verrast met hun huidige leidersplaats in de Premier League. Dat blijkt uit de premies die voor dit seizoen zijn afgesproken. Met een betere prestatie dan de 12e plaats is zelfs geen rekening gehouden. En daar valt niets meer aan te doen.

  Als Leicester het dit seizoen tot kampioen schopt, mogen de spelers 6,5 miljoen pond (8,3 miljoen euro) extra verdelen. Veel geld uiteraard, maar een peulenschil naar Premier League-normen. En daar is een bijzondere verklaring voor.

  Voor het seizoen werd door het bestuur en de spelers blijkbaar geen rekening gehouden met de huidige prestaties van de ploeg. Er werd eerder gedacht aan de strijd tegen de degradatie. Om 17e te worden, de laatste plaats die niet tot degradatie leidt, werd met de spelers afgesproken dat ze 3,5 miljoen pond extra zouden krijgen.

  Dat bedrag stijgt bij elke hogere plaats, tot 6,5 miljoen pond voor de 12e stek. Voor nog hogere plaatsen is er geen extra premie afgesproken. Met andere woorden niemand bij de club hield rekening met een eventuele titel of een ticket voor de Champions League of de Europa League.

  Een onverwachte financiële meevaller voor de clubleiding, want aan de gemaakte afspraken kan niets meer veranderd worden. De regels van de Premier League verbieden clubs om tijdens het seizoen het bonussysteem aan te passen.