• home
 • video
 • pas verschenen

  FDJ is een halve seconde sneller dan Astana in La Méditerranéenne

  FDJ en Astana maakten het wel erg spannend.

  FDJ heeft de openingsploegentijdrit gewonnen in La Méditerranéenne, de vernieuwde Ronde van de Middellandse Zee. Astana leek op weg naar de overwinning, maar het Franse team versloeg de Kazakse formatie met een halve seconde. Matthieu Ladagnous is de eerste leider.

  De Ronde van de Middellandse Zee nam vorig jaar een snipperjaar, maar stond dit seizoen opnieuw op de wielerkalender. De vernieuwde La Méditerranéenne begon met een ploegentijdrit en daarin toonde FDJ zich de snelste ploeg.

  Banyoles was het  decor van de openingsploegentijdrit die in Spanje gereden werd. Astana klokte af na zes minuten, acht seconden sneller dan Thomas Voeckler en zijn ploegmaats van Direct Energie, en leek zo op weg naar de overwinning.

  Maar daar kon FDJ in extremis nog een stokje voor steken. Demare en co maakten het wel erg spannend en waren uiteindelijk een halve seconde sneller dan de Kazakken. Matthieu Ladagnous kwam als eerste over de streep en wordt zo de eerste leider.

  Uitslag rit 1

  01. FDJ (Fra) - 5,5km in 6'00"
  02. Astana (Kaz) - op 0"
  03. Direct Energie (Fra) - 8"
  04. Cofidis (Fra) - 11"
  05. Roubaix (Fra)
  06. Fortuneo (Fra) - 15"
  07. AG2R (Fra) - 18"
  08. Rally Racing (VSt)
  09. Androni (Ita) - 21"
  10. Bardiani (Ita) - 24"

  Algemeen klassement na rit 1

  01. Matthieu Ladagnous (Fra) - in 6'00"
  02. Marc Sarreau (Fra) - zelfde tijd
  03. Mickaël Delage (Fra)
  04. Arnaud Démare (Fra)
  05. Alexandre Geniez (Fra)
  06. Andrej Grivko (Oek)
  07. Andrej Zeits (Kaz)
  08. Daniil Fominych (Kaz)
  09. Bachtijar Kozjatajev (Kaz)
  10. Laurens De Vreese