• home
 • video
 • pas verschenen

  Documentaire over Rooney: "Ik ging testen bij Liverpool in mijn Everton-shirt"

  "Wayne Rooney: The Man behind the Goals"

  Canvas zond gisterenavond de documentaire "Wayne Rooney: The Man behind the Goals" van de BBC uit. Aan Gary Lineker vertelt Rooney vrank en vrij over zijn leven op en naast het veld. Voor de buitenwereld is Rooney vooral een ruwe bolster, deze documentaire toont vooral zijn blank pit.
  • Bekijk de volledige documentaire op Canvas.be

   

  • Sporza selecteerde drie opmerkelijke fragmenten.

  "Ik wou niet gaan testen bij Liverpool"

  Rooney debuteerde op 16-jarige leeftijd bij de eerste ploeg van Everton, maar zijn eerste aansluitingskaart tekende hij veel vroeger bij de club van zijn hart. "Liverpool vertelde mijn vader dat ze me wilden laten testen, maar ik wou dat niet. Ik ging naar de eerste training in mijn Everton-shirt. Dat vonden de trainers niet leuk. De volgende dag belde Everton."

  "Wayne zal altijd voetballen, maar de roem haat hij"

  De documentaire biedt ook een blik op het privé-leven van Wayne Rooney, zijn vrouw Coleen en zijn twee kinderen. "Wayne deed zijn aanzoek in een tankstation. Hij kon niet wachten."

  "Nu we kinderen hebben weegt de roem zwaar. Voetballen vindt hij heerlijk. Dat zal hij altijd doen, maar de roem haat hij echt", vertelt zijn vrouw.

  "Ik weet wat het is om de nummer 1 te zijn"

  Op 8 september 2015 scoorde Rooney zijn 50e goal voor Engeland in de EK-kwalificatiematch tegen Zwitserland. Daarmee stootte hij Sir Bobby Charlton van de troon als topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg. Ronaldo, Ibrahimovic en Lampard steken hun bewondering voor Rooney niet onder stoelen of banken.