• home
 • video
 • pas verschenen

  28-jarige Nagelsmann volgt Huub Stevens op bij Hoffenheim

  Nagelsmann was al aan de slag bij de U19 van Hoffenheim.

  Julian Nagelsmann is vroeger dan verwacht de nieuwe coach van Hoffenheim. De 28-jarige Duitser zou Huub Stevens na dit seizoen vervangen, maar die gaf gisteren zijn ontslag bij de Duitse club omdat hij kampt met hartritmestoornissen.

  Dat Julian Nagelsmann de jongste coach uit de geschiedenis van de Bundesliga zou worden, lag al vast. De 28-jarige Duitser zou na dit seizoen de taken van Huub Stevens overnemen. Nu die laatste gisteren ontslag nam om gezondheidsredenen, kan Nagelsmann dat record al wat eerder vestigen.

  Nagelsmann was aan de slag als coach van de U19-ploeg van Hoffenheim, waarmee hij vorig seizoen de Duitse titel won. In oktober kon hij nog geen hoofdcoach worden omdat hij het vereiste diploma nog niet had. Toen koos Hoffenheim voor Huub Stevens als tussenoplossing, maar nu krijgt de Duitser toch zijn kans. Hij moet Hoffenheim, de voorlaatste in de stand, in de Bundesliga houden.