• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik begin weer ereplaatsen te verzamelen"

  Van Avermaet is al aardig op dreef in de Ronde van Qatar.

  Greg Van Avermaet stoomt zich in Qatar klaar voor de klassiekers. "Drie ritten en drie keer in de top tien", stelt Van Avermaet vast. "Ik begin een beetje zoals ik vorig jaar geëindigd ben."

  Onder de Qatarese zon timmert Greg Van Avermaet aan zijn weg richting de Omloop Het Nieuwsblad. De BMC-spits etaleerde vandaag zijn conditie met een vierde plek in de korte tijdrit.

  "Ik had een redelijk goed gevoel", reageert Van Avermaet bij Sporza. "Tot vorig jaar had ik nog nooit een goede tijdrit gereden. Op dit parcours kon ik niet veel beter."

  Van Avermaet verloor wel meer dan een halve minuut op een ongenaakbare Boasson Hagen. "De Noor stak er vandaag een kopje bovenuit. Het wordt moeilijk om Hagen nog te isoleren in de Ronde van Qatar, want hij heeft een goede ploeg (Dimension Data, red)."

  In de eerste drie ritten viel Van Avermaet nog niet uit de top zeven. "Ik begin een beetje zoals ik vorig jaar geëindigd ben: met ereplaatsen. Drie ritten en drie keer in de top tien. Maar ik ben tevreden. Ik denk dat ik er sta en met een goede conditie richting de voorjaarsklassiekers kan trekken."