• home
 • video
 • pas verschenen

  Hubert: "De refs viseren Moeskroen niet op het veld"

  Hubert staat met Moeskroen op de 15e plaats.

  Moeskroen-Péruwelz opent vrijdag de 26e speeldag op het veld van AA Gent. David Hubert liet in Het Laatste Nieuws enkele straffe uitspraken optekenen over "operatie redding" bij Moeskroen. Een dag later nuanceert hij die. "Ik hoop dat de dagen van Moeskroen met Mpenza en co terugkeren", zegt de middenvelder.

  "Ik voel het: we staan in de weg. Niemand zou het erg vinden als Moeskroen zakt. Week na week worden alle kleine beslissingen in ons nadeel gefloten. Ik ervaar dat we niet op wat meeval hoeven te rekenen. Ze moeten ons niet", vertelt David Hubert (27) vandaag in Het Laatste Nieuws.

  Vandaag nuanceert de Moeskroen-middenvelder zijn boodschap. "Ik heb alleen het gevoel dat voor 90 procent van de Belgische supporters Moeskroen-Péruwelz mag zakken. Dat is gewoon een persoonlijk gevoel", zegt Hubert aan Sporza.

  "Ik vind dat ik dat mag zeggen, maar ik heb niet willen zeggen dat er alles aan gedaan wordt om Moeskroen te laten zakken. Ik kijk eerst en vooral naar mezelf en mijn ploegmaats. En er zijn altijd zaken waar je geen vat op hebt, maar dat gebeurt in het voetbal en daar moet je mee leren omgaan."

  Vorige zaterdag viseerde Moeskroen-trainer Glen De Boeck scheidsrechter Jonathan Lardot. Hij gaf Moeskroen geen penalty, maar trakteerde spits Elimane Coulibaly op een tweede gele kaart voor een fopduik.

  "Ik bedoel niet dat de refs ons op het veld viseren. Maar het is gewoon makkelijker om zo'n penaltyfase niet te fluiten op het veld van Moeskroen dan op het veld van Anderlecht."

  "Maar we moeten niet alleen naar de scheidsrechters kijken. Ik heb na de match ook meteen gezegd dat we in die fases slimmer moeten zijn, want die eerste gele kaart van Coulibaly was al helemaal niet slim."

  "Slecht imago? Misschien de minst sexy club van België"

  Waarom denkt David Hubert dat Moeskroen-Péruwelz bij veel supporters een minder imago heeft? "De club is in buitenlandse handen. Men mist een stukje authenticiteit en de herkenning dat Moeskroen een Belgische club is", legt Hubert uit.

  "Ik zal niet zeggen dat Moeskroen het lelijke eendje van de Jupiler Pro League is, maar het is momenteel misschien de minst sexy club."

  "Ik hoop dat de dagen van het Moeskroen dat ik gekend heb, de periode met Emile Mpenza en co, terugkeren. Dat potentieel zie ik zelf ook, want anders zou ik hier niet zijn. Dat gevoel probeer ik terug te brengen, maar dan is het soms vervelend dat je tegen andere zaken moet vechten."

  "AA Gent? Ik gun hen alles, behalve punten tegen Moeskroen"

  Vrijdag speelt Moeskroen-huurling Hubert tegen zijn broodheer AA Gent. Is de middenvelder dan extra geprikkeld? "Ik ga er alles aan doen om iets te rapen, maar er spelen echt geen revanchegevoelens", legt Hubert uit.

  "Ik gun Gent alles, behalve punten tegen Moeskroen. Tegen Wolfsburg zal ik zoals tijdens de andere Champions League-matchen in het stadion zitten en zal ik voor hen supporteren. Gent doet het fantastisch en ik kijk met veel bewondering naar hun werk."

  "Of ik nog op een kans bij Gent hoop? Dat weet ik niet. Maar ik besef ook dat de situatie sinds ik er getekend heb al een paar keer veranderd is. Ik ben dit seizoen een speler van Moeskroen en zal er alles aan doen om die club in eerste klasse te houden."