• home
 • video
 • pas verschenen

  Denver gaat uit zijn dak voor Super Bowl-helden

  De NFL-kampioen rijdt in brandweerwagens door de stad.

  In de Verenigde Staten zijn de Denver Broncos uitgebreid gevierd voor hun overwinning in de Super Bowl. Meer dan een miljoen mensen kwamen op straat in de hoofdstad van Colorado.

  De spelers en de omkadering van de Denver Broncos werden in een karavaan met 22 brandweerwagens door de stad gereden.

  Helemaal vooraan had superster Peyton Manning postgevat. Die werd zondag op zijn 39e de oudste quarterback in de geschiedenis van het American Football die de Super Bowl kon winnen. Naast hem stond "linebacker" Von Miller, de MVP uit de finale.

  De Broncos wonnen zondag de Super Bowl met 24-10 van favoriet Carolina Panthers. Voor het team uit Denver was het de derde overwinning. In 1998 en 1999 veroverden ze ook al eens de heilige graal in het American Football.