• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings maakt comeback: "Wil zo snel mogelijk ticket voor Rio"

  De knie van Berings is weer helemaal in orde.

  Na een zware kruisbandblessure bindt Eline Berings zaterdag voor het eerst haar spikes aan in competitie. "Ik kom van ver, maar lichamelijk ben ik weer voor 99 procent in orde", zegt Berings.

  Negen maanden geleden scheurde Eline Berings haar voorste kruisband van haar linkerknie. "Na zo'n blessure volgt de zwaarste revalidatie die je als topsporter kan hebben", vertelt de 29-jarige Berings aan Sporza.

  "Ik heb een heel lange tocht afgelegd. In het begin kon ik zelfs niet meer wandelen, nu spring ik weer over de horden. Mijn knie is helemaal de oude en lichamelijk ben ik voor 99 procent in orde. Maar in de atletiek kan je maar goed presteren als je 100 procent bent."

  Toch wil Berings zichzelf zaterdag al eens testen op de IFAM-meeting in Gent. "Ik ben competitieklaar", zegt Berings, die aan de start komt van de 60 meter horden.

  "Natuurlijk heb ik nog niet mijn oude niveau. Dat kan ook moeilijk als je niet je gewone voorbereiding kan afwerken. Maar ik wil gewoon weten waar ik sta. Voor mij is het belangrijk dat ik die lange revalidatieperiode eindelijk kan afsluiten."

  Berings droomt 's nachts van Rio de Janeiro en de Olympische Spelen. "Ik zou me graag zo snel mogelijk kwalificeren voor Rio. Ik moet 13 seconden lopen, wat me andere seizoenen al vaak lukte in de tweede wedstrijd. Ik wil vermijden dat ik de weken voor Rio ieder weekend moet vechten om die limiet te halen."