• home
 • video
 • pas verschenen

  "Crazy shit": Amerikaanse bazen van Liverpool maken kaartjes dan toch niet duurder

  De Amerikanen luisteren naar hun fans.

  De aangekondigde stijging van de ticketprijzen bij Liverpool gaat niet door. De Amerikaanse bazen van de Engelse club trekken hun staart in na massaal supportersprotest de voorbije dagen.

  Toen Liverpool vorige week aankondigde om de prijzen van de tickets voor de hoofdtribune te verhogen van 59 naar pond 77, omgerekend zo'n 100 euro, schoot dat bij heel wat fans in het verkeerde keelgat.

  De sfeer- en supportersgroep Spion Kop 1906 riep op om afgelopen weekend in de match tegen Sunderland het stadion in de symbolische 77e minuut te verlaten.

  De Amerikaanse eigenaren van Liverpool zijn zo onder de indruk van het protest dat ze vandaag in een open brief hun excuses aangeboden hebben en afzien van hun voornemen.

  Misschien werden ze daarbij ook wel wat "geholpen" door een discussie in het House of Commons, waar premier Cameron hemzelve vandaag zei dat het een "probleem" is dat de prijzen om een voetbalmatchen te bekijken de pan beginnen uit te swingen.

  "Het is een tumultueuze week geweest", zeggen de bazen. "We willen ons verontschuldigen voor ons plan om de prijzen volgend seizoen te verhogen. We willen niet dat de perceptie ontstaat dat wij niet inzitten met onze supporters of dat we hebzuchtig zijn. Integendeel!"

  Zou het protest van deze fan de druppel geweest zijn?