• home
 • video
 • pas verschenen

  Oekraïense biatlete test positief op zelfde product Katjoesja-renner

  Abamova is afkomstig uit Rusland.

  Na wielrenner Edoeard Vorganov (Katjoesja) is nu ook de Oekraïnse biatlete Olga Abramova betrapt op Meldonium. "Mijn dokter heeft me het product voorgeschreven in november", verdedigt Abramova zichzelf.

  Meldonium is bedoeld voor de behandeling van keelontstekingen en hartkwalen, maar het kan ook het uithoudingsvermogen bevorderen. Sinds 1 januari heeft het WADA Meldonium toegevoegd aan de lijst van verboden middelen.

  Volgens de betrapte Olga Abramova (27) werd het middel voorgeschreven door haar dokter in november 2015. De Oekraïnse biatlete is eigenlijk afkomstig uit Rusland. Maar omdat ze bij de Russische ploeg nooit echt doorbrak, veranderde ze in 2012 van nationaliteit.