• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Bjorn Engels is 60 miljoen waard (in China)"

  Jan Mulder was gisteren te gast in Extra Time.

  In Extra Time werd ook nagepraat over de Chinese koopwoede van de laatste tijd. Jan Mulder wordt er zowaar wild van. "In de Premier League moeten ze niets zeggen, ze doen al jaren hetzelfde." Verder staan de tafelgasten ook nog even stil bij het wansmakelijke supportersgedrag in Nederland en Italië.

  "Engels 60 miljoen, Musonda 100"

  Jan Mulder is niet te spreken over de koopwoede van Chinese clubs, maar laakt ook de houding van Arsenal-manager Arsène Wenger, die zegt dat ze het voetbal gaan opkopen.

  "Dat vind ik wel behoorlijk hypocriet. In Engeland hebben ze net al voorgesteld om wedstrijden van de Premier League tussen Manchester United en Arsenal af te werken in Shanghai. Ze doen er juist alles aan om China in te palmen."

  "Maar als je ziet wat die Chinezen nu betalen voor die spelers, dan frons ik ook de wenkbrauwen. Volgens mij is Bjorn Engels dan 60 miljoen waard en Charly Musonda Junior 100 miljoen."

  Filip Joos treedt Mulder bij: "Het is belachelijk dat Wenger bang is voor de economische macht van de Chinezen. De Premier League is juist het China van de Europese competities."

  "Is er dan geen enkele Ajax-speler die even de tribune kan terechtwijzen?"

  Ajax won dit weekend de Nederlandse klassieker van Feyenoord met 2-1, maar dat was achteraf niet het gespreksonderwerp bij onze noorderburen. Daar ging alle aandacht naar een pop van Feyenoord-doelman én ex-Ajacied Kenneth Vermeer.

  Een supporter had die opgehangen aan een touw in de tribune. "Dit is echt verschrikkelijk", aldus Jan Mulder. "Maar ik vind het kwalijker dat het hele vak Kenneth Vermeer viseerde tijdens de wedstrijd omdat hij ooit bij Ajax speelde en nu bij Feyenoord aan de slag is."

  "Is er dan geen enkele Ajax-speler die even de tribune kan terechtwijzen?", vraagt Filip Joos zich af. "Jasper Cillessen, die de concurrentiestrijd met Vermeer won, zou toch iets kunnen zeggen tegen de supporters, vind ik. Of zit je dan zo hard in de match?"

  "Het kan ook anders", weet Mulder. "Juan Mata werd tegen zijn ex-club Chelsea vervangen en kreeg plots een staande ovatie van het hele stadion. Dat is zo prachtig en het mooie aan deze sport."

  Mulder: ""Oh Vesuvius, was ze met je lava" zingen? Moet kunnen!"

  In Napels lieten de fans zich dan weer van hun mooiste kant zien. Alle supporters pronkten er met een foto van Kalidou Koulibaly, nadat die in de wedstrijd tegen Lazio Roma te maken had gekregen met racistische spreekkoren.

  "Er moet daar dringend iets veranderen bij Lazio", vindt Mulder. "Fascisme en Hitlergroeten, dat is al tientallen jaren aan de gang. Dat moet stoppen."

  "Toch is het niet alleen het probleem van Lazio", treedt Joos bij. "Bij Hellas Verona zingen ze "Oh Vesuvius, was ze met je lava" als Napoli op bezoek komt. Kan dat dan wel?"

  "Ja! Dat is songteksten schrijven, geen fascisme", concludeert Mulder het gesprek.