• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder is vol lof over Musonda: "Grote klasse, beeldschoon"

  Charly Musonda Jr. heeft zondag bij Betis Sevilla een entree door de grote poort gemaakt. Marc Degryse en Jan Mulder waren in Extra Time lyrisch over de huurling van Chelsea, maar plaatsten een kanttekening. "Hebben Mourinho en Hiddink zitten slapen?", vraagt Degryse zich af.

  "Charly Musonda Jr. heeft enorm lovende commentaren gekregen in Spanje. In de eerste helft moest hij eerst nog wat zoeken, maar daarna toonde hij meteen zijn vista", vertelt Marc Degryse over de eerste match van Musonda Jr. in het truitje van Betis.

  "Hij heeft een versnelling met de bal aan de voet, speelt met veel lef en zoekt op snelheid de combinatie. Hij speelde met zoveel lef, vertrouwen en technische klasse. Als je ziet hoe snel hij met zijn voetjes de bal aanraakt. En fysiek was hij ook in orde."

  "Dat is toch opvallend voor een jongen die geen enkele kans gekregen heeft bij Chelsea, dat echt in de problemen zat. Iedereen zegt al jaren dat hij het grootste Belgische talent is. Dat ziet er dus goed uit."

  "Hopelijk mag hij nu vier maanden spelen en dan zal hij doorbreken. Dat kan niet anders. Hij heeft sowieso enorm veel zelfvertrouwen."

  "Hij heeft jaren verloren", vult Filip Joos aan. "Het is niet normaal dat je met dit talent nu pas speelt. Ik heb Betis de voorbije maanden twee keer zien spelen: dat was rampzalig. Musonda Jr. heeft die ploeg nu al veranderd."

  Mulder is vol lof: "Wat is die jongen goed"

  Jan Mulder kon zijn bewondering voor Charly Musonda Jr. niet onder stoelen of banken steken. "Je hoeft hem maar twee seconden aan het werk te zien. Betis mag blij zijn dat hij daar vier maanden zal spelen, niet andersom."

  "Wat is die jongen goed. Die sierlijkheid, dat is grote klasse. Dat is beeldschoon."

  "Maar hebben José Mourinho en Guus Hiddink bij Chelsea dan zitten slapen", vraagt Marc Degryse zich af. "Dit kunnen ze zichzelf toch aanrekenen."