• home
 • video
 • pas verschenen

  Kristoff sprint naar nipte zege op het WK-parcours

  Kristoff had niet veel overschot tegen Cavendish.

  Alexander Kristoff heeft de tweede rit in de Ronde van Qatar gewonnen. In de massaspurt was hij net iets sneller dan Mark Cavendish. Roy Jans werd derde, Greg Van Avermaet vierde. De etappe liep grotendeels over het WK-parcours.

  De rit van vandaag was al een voorsmaakje voor het WK later dit jaar. In de lange aanloop reden vier renners weg, waaronder Belgisch kampioen Preben Van Hecke, maar die vlucht was geen lang leven beschoren.

  In de achtergrond maakte het peloton weer gretig gebruik van de wind en net als gisteren brak het in verschillende stukken. Leider Mark Cavendish had zich laten verrassen en moest de achtervolging inzetten op onder meer Kristoff, Guardini en Van Avermaet.

  Toen het peloton op 60 kilometer weer samensmolt, achtte Preben Van Hecke zijn moment gekomen en koos hij voor de tweede keer deze rit het hazenpad, ditmaal samen met Gatis Smukulis. Het peloton had de tweede vlucht altijd onder controle en zo werd het laatste uur een kroniek van een aangekondigde massaspurt.

  Alexander Kristoff kwam net als gisteren al vroeg op kop, maar Cavendish kwam al snel opzetten. De Brit had meer last van de tegenwind dan de bonkige Noor, die zo revanche nam voor zijn sprintnederlaag van gisteren. De massaspurt werd wel ontsierd door een massale valpartij.

  In het algemene klassement nadert Kristoff tot op vijf luttele seconden van Mark Cavendish, die nog wel leider blijft. Morgen krijgen de renners een korte tijdrit van elf kilometer voorgeschoteld.

  Veel voorsprong had Kristoff niet

  Uitslag rit 2

  01. Alexander Kristoff (Nor) - 145km in 3u11'26"
  02. Mark Cavendish (GBr) - allen z.t.
  03. Roy Jans
  04. Greg Van Avermaet
  05. Edvald Boasson Hagen (Nor)
  06. Andrea Palini (Ita)
  07. Sacha Modolo (Ita) 
  08. Tomasz Kiendys (Pol)
  09. Andre Looij (Ned)
  10. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus)

  Algemeen klassement na rit 2

  01. Mark Cavendish (GBr) in 6u39'51"
  02. Alexander Kristoff (Nor) - op 5"
  03. Sacha Modolo (Ita) - 14"
  04. Andrea Guardini (Ita) - 17"
  05. Edvald Boasson Hagen (Nor) - 18"
  06. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus)
  07. Greg Van Avermaet - 20"
  08. Arnaud Gérard (Fra) - 21"
  09. Sven Erik Bystrøm (Nor)
  10. Manuel Quinziato (Ita)

  De rit in tweets