• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk-voorzitter: "Het klikte niet tussen de club en Walem"

  Johan Walem en Joseph Allijns in betere tijden.

  Joseph Allijns geeft tekst en uitleg over het ontslag van coach Johan Walem. "We voelden gelatenheid binnen de club", vertelt de voorzitter, die nu het vertrouwen geeft aan assistent-coach Karim Belhocine. Allijns heeft ook een boodschap voor de supporters: "KV Kortrijk kan niet elk jaar Play-off I spelen."

  "Voelden gelatenheid"

  Vijf wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie heeft KV Kortrijk coach Johan Walem de laan uitgestuurd.

  "Onze plaats in de rangschikking is geen reden om de trainer te ontslaan, maar de club kijkt niet alleen naar het sportieve. We moesten ingrijpen in het belang van KV Kortrijk. We voelden gelatenheid binnen de club", legt voorzitter Joseph Allijns uit aan Sporza.

  "Geen kwaad woord over Johan Walem, maar het functioneerde niet zoals we in Kortrijk misschien te veel gewoon waren."

  "Het heeft nooit 100 procent geklikt tussen de trainer en de club. Intern en extern waren er communicatieproblemen. Die fout kan bij even goed bij Walem als bij de club liggen."

  "We zijn verwend geweest door Hein Vanhaezebrouck en Yves Vanderhaeghe, twee kinderen van het huis. Misschien hadden we het te moeilijk om met iemand samen te werken die KV Kortrijk minder goed kende."

  "Niet elk seizoen Play-off I"

  Voor de supporters had Johan Walem al vroeger het Guldensporenstadion mogen verlaten. Joseph Allijns: "De band met de supporters moet goed blijven. Met Johan Walem hebben we die band nooit gevoeld. Dat was funest."

  Deden de acties van de KVK-fans pijn bij Allijns? "Ja, omdat ik vind dat je respect moet tonen voor het werk dat mensen leveren."

  "We hebben erg goeie supporters, maar ze moeten soms hun verwachtingspatroon kunnen bijstellen. KV Kortrijk kan niet elk jaar Play-off I spelen. We moeten realistisch zijn. We moeten goed en offensief voetbal spelen."

  "Dat hebben we dit seizoen te weinig gebracht", geeft de voorzitter toe.

  "Belhocine doet seizoen uit"

  Assistent-coach Karim Belhocine neemt de taken van Johan Walem over. "Hij heeft hier gevoetbald en is een kind van het huis. Hij doet het seizoen uit", geeft Joseph Allijns mee.

  "We hebben nog vijf wedstrijden en dan zien we wel. We gaan niet halsoverkop een andere coach aantrekken."