• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge snaken van Anderlecht kloppen Arsenal in de Youth League

  Jorn Vancamp vierde zijn twee treffers uitbundig.

  De U19 van Anderlecht heeft zich bij de laatste zestien geschaard in de Youth League, de Champions League voor jonge teams. Het klopte in de play-offs topclub Arsenal dankzij twee goals van Jorn Vancamp.

  Anderlecht schopte het vorig seizoen tot in de halve finales van de Youth League. Paars-wit wil onder trainer Nicolas Frutos minstens even goed doen, maar dan moest het wel eerst voorbij Arsenal. 

  De partij kon niet beter beginnen voor de jongelingen van Anderlecht. De eerste kans ging meteen binnen. Vancamp zette zijn kruin tegen een voorzet van Mangala en duwde de openingstreffer in het mandje.

  Daarna kwam ook Arsenal opzetten. Pleguezuelo besloot in het zijnet, Anderlecht-doelman Svilar ging goed plat op een poging van Crowley. Toch was het de thuisploeg die opnieuw het net deed trillen. Vancamp pegelde zijn tweede van avond langs de lat binnen.

  Ook na de koffie bleef de U19 van Anderlecht voor het meeste gevaar zorgen. Goals vielen er niet meer, maar de knappe 2-0-overwinning was voor de supporters genoeg om na de match een feestje te bouwen. Het is al de derde keer dat Anderlecht in deze competitie Arsenal kan kloppen. Vorig seizoen waren ze ook in de groepsfase twee keer te sterk voor de Londenaars.

  De match van Anderlecht in tweets: