• home
 • video
 • pas verschenen

  Farrar: "Vroeger de sprinter, nu wegkapitein"

  Farrar heeft zijn plaats gevonden bij Dimension Data.

  Hoe zou het nog gaan met de Amerikaanse Gentenaar Tyler Farrar? "De klassiekers blijven mijn favoriete wedstrijden", vertelt Farrar in Qatar. "We hebben dit jaar een supergoed team en misschien wel de snelste man ter wereld."

  Tyler Farrar (31) rijdt al voor het tweede jaar op een rij in Zuid-Afrikaanse loondienst, bij Dimension Data. "Het is een heel leuk avontuur voor mij", vertelt de Amerikaanse globetrotter aan Sporza.

  "Tijdens het seizoen woon ik nog altijd in Gent, het is mijn thuis. Maar 's winters keer ik ook nog ieder jaar terug naar de Verenigde Staten om er wat tijd door te brengen met mijn familie."

  Met de komst van Mark Cavendish lijkt Farrar dit seizoen aangewezen tot een dienende rol. "In mijn jonge jaren was ik de sprinter van het team (bij Garmin, red), nu vervul ik de rol van helper en wegkapitein."

  "Met Cavendish hebben we misschien wel de snelste man ter wereld in ons team. We hebben gewoon een supergoede ploeg dit jaar."

  Farrar stond al op het podium in Gent-Wevelgem, de Omloop en de Scheldeprijs. Ook dit jaar heeft hij zijn pijlen gericht op het Vlaamse werk.

  "De klassiekers blijven mijn favoriete wedstrijden. Na de Ronde van Oman ga ik het parcours van de Vlaamse koersen verkennen. Met Boasson Hagen hebben we nog een sterke man voor dat werk."

  Maakt Farrar straks het zegegebaar, zal hij in gedachten ongetwijfeld bij Wouter Weylandt zijn. "Soms denk ik nog veel terug aan Wouter, soms minder. Ik heb nog heel veel herinneringen aan hem. Wouter kan je niet vergeten."