• home
 • video
 • pas verschenen

  Europese topclubs willen Infantino als FIFA-voorzitter

  Gianni Infantino is één van de vijf overgebleven kandidaten.

  De ECA, de belangenvereniging van Europese topclubs, heeft zijn steun uitgesproken aan Gianni Infantino in zijn poging om voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA te worden. "We zijn altijd zeer tevreden over hem geweest", klinkt het bij voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

  Infantino, één van de vijf overgebleven kandidaten in de strijd om het FIFA-voorzitterschap, gaf eerder aan meer samen te willen werken met de ECA en de verschillende Europese topclubs.

  ECA-voorzitter Rummenigge (foto), ook voorzitter van de Duitse topclub Bayern München, is blij dat de ECA zijn steun geeft aan Infantino. "We zijn altijd zeer tevreden over hem geweest. Onze samenwerking is serieus en vol vertrouwen. We mogen weliswaar niet stemmen, maar wij steunen Infantino."

  De ECA bestaat uit 220 Europese (top)clubs, waaronder ook Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Standard.

  Naast Infantino zijn Tokyo Sexwale, prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa kandidaat om FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen. De voorzittersverkiezingen staan op 26 februari op het programma.

  Ook Michel Verschueren steunt de kandidatuur: