• home
 • video
 • pas verschenen

  Engels: "Volgde de bekerfinale op een strand in de Caraïben"

  Club-verdediger Björn Engels was te gast in Extra Time.

  Club Brugge won in één week tijd twee keer van landskampioen AA Gent. Rots in de branding Bjorn Engels (21) blikt in Extra Time terug op zijn blessureleed, maar kijkt ook naar de toekomst: "Ik denk niet aan het EK met de Rode Duivels, ik heb nog veel stappen te zetten."

  "Ik moet heel veel mensen bedanken"

  Engels was veertien maanden buiten strijd met een vervelende knieblessure, maar is de laatste tijd opnieuw één van de steunpilaren bij Club Brugge. "Ik kom uit een heel lastige periode. Ik heb getwijfeld aan mijn voetbalcarrière", klinkt het eerlijk.

  "Het was niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Tijdens mijn revalidatie na een meniscusoperatie, kreeg ik plots een botontsteking te verwerken. Meer dan rusten kon ik niet doen. Telkens ik het veld op kwam, kwam de blessure terug."

  "Mentaal was het een zware periode. Zeker omdat het al de derde keer was. Velen twijfelden aan mijn toekomst en ik kreeg ook vaak de vraag of het gedaan was. Dat ik nu volledig blessurevrij ben, doet enorm veel deugd."

  Engels trok tijdens zijn revalidatie richting München voor een behandeling bij de befaamde dokter Müller-Wohlfahrt. "Ik ben twee keer bij hem geweest, maar niet alleen hij heeft zijn steentje bijgedragen. Ik moet heel veel mensen bedanken. Vooral ook de medische staf van Club Brugge."

  "Volgde de bekerfinale op een strand in de Caraïben"

  Door zijn blessure miste Engels ook de bekerfinale tegen Anderlecht (2-1). Een zwaar moment aldus de verdediger. "Ik had geen zin om "down" tussen alle anderen te lopen. In samenspraak met de club hebben we dan maar besloten om me op vakantie te sturen. Tijdens de bekerfinale lag ik op een strand in de Caraïben en volgde ik de finale op mijn iPad."

  "Ik heb nog heel veel stappen te zetten"

  Marc Degryse en Jan Mulder vinden dat Engels mee naar het EK moet met de Rode Duivels. Wat denkt de Club Brugge-verdediger daar zelf over? "We moeten realistisch blijven."

  "Ik ben nog maar anderhalve maand fit na veertien maanden buiten strijd geweest te zijn. Ik heb nog heel veel stappen te zetten en ik geef mezelf dan ook geen kans om naar het Europees kampioenschap te gaan met de Rode Duivels."

  "Ik had het ook niet gemakkelijk vlak na mijn blessure. De nederlaag tegen Anderlecht was voor mij een kantelmoment. In die match was ik echt heel slecht. Daarna trokken we op stage en nadien scoorde ik meteen tegen Moeskroen. Dat was goed voor het vertrouwen en daarna ging het alleen maar beter."

  "Ook de twee zeges tegen AA Gent deden enorm veel deugd. Na zeven keer niet gewonnen te hebben, was het belangrijk om een statement te maken tegen de landskampioen. Iedereen ging er vol voor. We moeten van niemand schrik hebben en gewoon naar onszelf kijken."

  "Brecht Dejaegere stuurde me nog een sms met excuses"

  Tegen AA Gent kreeg Engels diep in de toegevoegde tijd een hard schot van Brecht Dejaegere in het kruis. "Alles is oké nu", aldus Engels. "Ik voelde het tot in mijn hoofd en het deed enorm veel pijn op dat moment. Brecht stuurde me nog een sms met excuses, maar dat hoeft helemaal niet. Hij kon er niets aan doen."

  Tweets: